Yasal Takipteki Borçlu Sayısı Hızla Artarak 1.1 Milyonu Geçti

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) verilerine göre, Türkiye'de bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda 1.8 milyon artarak 39.3 milyona ulaştı ve ortalama kredi bakiyesi 63.7 bin TL oldu. Ocak-Ekim 2023 döneminde yasal takibe alınan kişi sayısı 1 milyon 100 bin olup, toplam borçlu kişi sayısı 3 milyon 836 bin 53'e ulaştı.

Yayınlanma:
Yasal Takipteki Borçlu Sayısı Hızla Artarak 1.1 Milyonu Geçti

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) son verilerine göre, Türkiye'de bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda 1.8 milyon artarak 39.3 milyona ulaştı. Sözcü gazetesinden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, bireysel kredi kullananların ortalama kredi bakiyesi 63.7 bin TL seviyesinde gerçekleşti.

Ayrıca, Ocak-Ekim 2023 döneminde bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısının 1 milyon 100 bin olduğu belirtildi. Ekim sonu itibariyle, borcunu ödemeyen ve hala devam eden kişi sayısı ise 3 milyon 836 bin 53 olarak kaydedildi. Varlık yönetim şirketlerine satılan bireysel kredi ve kredi kartı borçlarından 2 milyon 100 bin kişinin borcu hala devam ediyor.

Varlık Yönetim Şirketleri ve TOKİ Borçları

Merkez Bankası'nın hazırladığı Finansal İstikrar Raporuna göre, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunmakta. Vatandaşların TOKİ’ye olan taksitli konut borçları ise 59 milyar lira seviyesinde.

2023 yılı başından bu yana, tüketici kredileri yüzde 67 oranında artarak 2 trilyon 556 milyar liraya, bireysel kredi kartı borç bakiyesi ise yüzde 140 oranında artarak 1 trilyon 73 milyar liraya yükseldi. Bu veriler, Türkiye'deki bireysel borçlanma eğilimlerinin ve finansal yüklerin ciddi boyutta olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet