Borsa İstanbul'da Haftanın İlk Günü Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem gününde düşüş yaşandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre değer kaybetti. Bankacılık ve holding endekslerindeki düşüşler ve ekonomistlerin TCMB'nin faiz kararı hakkındaki tahminleri piyasadaki gidişatı etkiliyor.

Yayınlanma:
Borsa İstanbul'da Haftanın İlk Günü Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul, haftaya düşüşle başlangıç yaptı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 37,56 puan azalarak yüzde 0,47'lik bir değer kaybıyla 7.956,29 puana düştü. Bankacılık endeksi yüzde 0,47 ve holding endeksi yüzde 0,87 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında orman, kağıt ve basım endeksi yüzde 0,33 ile en fazla kazandıran olurken, en çok gerileyen sektör ise holding oldu.

Geçtiğimiz Haftanın Kapanışı ve Piyasa Beklentileri

Cuma günü, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, alış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü yüzde 2,31'lik bir artışla 7.993,85 puandan tamamlamıştı. Ancak, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin agresif faiz indirimi beklentilerine henüz erken olduğunu belirtmeleri, küresel pay piyasalarında risk iştahını azalttı. Yurt içinde ise gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.

TCMB'nin Faiz Kararı ve Kredi Derecelendirmesi

Moody's, Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesinde bir değişiklik yapmadığını duyurdu ve Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak sürdürdü. TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair ekonomistlerin beklentileri, politika faizinin 250 baz puan artışla yüzde 42,50'ye çıkacağı yönünde.

Yatırımcıların Takip Ettiği Veriler ve Teknik Seviyeler Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi verilerinin izleneceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.900 ve 7.800 puan seviyeleri destek, 8.000 ve 8.100 seviyeleri ise direnç olarak değerlendiriliyor. Bu veriler ve beklentiler, yatırımcıların piyasa stratejilerini belirlemede önemli rol oynuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet