Borç Ödeyenlerin Olumsuz Sicili Silinecek

CHP Milletvekili Deniz Demir, kredi kartı veya kredi borcu nedeniyle olumsuz sicile girenlerin durumunu düzeltmeyi hedefleyen bir kanun teklifi sundu. Teklife göre, borcunu tamamen ödeyenlerin olumsuz sicili silinecek.

Yayınlanma:
Borç Ödeyenlerin Olumsuz Sicili Silinecek

CHP Milletvekili Deniz Demir, kredi kartı veya kredi borcu nedeniyle yasal takibe alınarak kara listeye giren borçluların durumunu düzeltmeyi hedefleyen önemli bir kanun teklifi sundu. Aydınlık.com.tr'nin haberine göre, bu teklife göre, borcunu tamamen ödeyen tüketicilerin olumsuz sicilleri silinecek.

Deniz Demir'in Meclis Başkanlığı'na sunduğu "Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması" başlıklı kanun teklifi, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından riskli ve kötü sicilli olarak değerlendirilen tüketicilerin durumunu çözmeyi amaçlıyor.

meclis.webp

Milletvekili Demir, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: "Yasal takip başlatılan ya da ödemelerinde gecikmeye düşen tüketiciler, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından riskli ve kötü sicilli olarak değerlendiriliyor. Bu uygulama, borcunu ödeyen tüketicilerin dahi 5 yıl boyunca kredi sicillerinin düzeltilmemesine neden oluyor. Kanun teklifimiz, yapılan sicil affıyla borcunu ödeyen vatandaşların olumsuz sicillerini temizleyerek ekonomik yönden bir rahatlama sağlamayı amaçlıyor."

Önerilen kanun teklifi, borçlarını tamamen ödeyen tüketicilerin sicillerini temizleyerek ekonomik açıdan bir rahatlama getirmeyi hedefliyor. Sicil affı sayesinde, ödemelerinde gecikme yaşayan vatandaşlar için uzun süreli olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması öngörülüyor.

SİCİL AFFI NEDİR?

Sicil affı, finans kuruluşları ve bankalar tarafından kişilerin ödenmemiş kredi veya kredi kartı, karşılıksız işlem gören çek ya da protestolu senet borçlarının dikkate alınmamasına yönelik yapılan bir düzenlemeyi ifade eder. Bu düzenleme, kara listeye alınan bireyler ile bankalar arasında geçmişe dönük borç kayıtlarının temizlenmesini sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet