Dar Gelirli Vatandaşlara Doğalgaz Yardımı: Başvuranlar 2.500 TL Destek Alacak

Devletin dar gelirli ailelere yönelik doğalgaz yardımıyla ilgili detaylar netleşti. Başvuranlar, belirlenen şartları karşıladığında 2.500 TL'ye kadar destek alabilecek.

Yayınlanma:
Dar Gelirli Vatandaşlara Doğalgaz Yardımı: Başvuranlar 2.500 TL Destek Alacak

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, dar gelirli vatandaşlara yapılan doğalgaz yardımıyla ilgili detaylar netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek programı kapsamında yapılan bu yardımlar, doğalgaz ödemelerini karşılamak isteyenler için umut oluyor.

Doğalgaz yardımı için başvuruda bulunmak isteyenler için belirlenen şartlar arasında, T.C. vatandaşı olma, Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden başvuru yapma, doğalgaz alt yapısına sahip bölgelerde ikamet etme, kayıtlı doğalgaz aboneliğine sahip olma ve ihtiyaç sahibi olma kriterleri bulunuyor.

DOĞALGAZ YARDIMI İLE DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA KIŞ DESTEĞİ

istanbul-dogalgaz-kullanimi-azaldi.webp

Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, yaşadıkları bölgeye göre belirli bir destek alacaklar. Soğuk bölgelerde yaşayanlara 2.500 TL, diğer bölgelerde yaşayanlara ise 900 TL alt limit ile destek sağlanacak. Kronik hastalığı olanlara ise yüzde 5 ek ödeme desteği sunulacak. Ödemeler, PTT üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yardımlarla, dar gelirli ailelerin kış aylarındaki doğalgaz faturalarında rahatlama sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet