Deprem Bölgelerinde Taksit Ödemelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler

Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen depremler nedeniyle, bölgedeki bazı illerde ve ilçelerde taksit ödeme süreleri Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden düzenlendi. Bu düzenleme, 7256 ve 7326 sayılı kanunları kapsıyor ve mücbir sebep hali uzatıldı.

Yayınlanma:
Deprem Bölgelerinde Taksit Ödemelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen depremler sebebiyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebep hali göz önünde bulundurularak, 7256 ve 7326 sayılı kanunlar kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlenmesine karar verildi.

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması ve Etkileri

Kararda, 6 Şubat'tan itibaren geçerli olan mücbir sebep halinin, bahsi geçen iller ve ilçelerde 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldığı bildirildi. Bu karar, bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir rahatlama sağlıyor. Kanun kapsamında, 6 Şubat 2023 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitler, mücbir sebep halinin sona ermesini takip eden ayda başlayacak şekilde yeniden düzenlendi.

Yeniden Düzenlenen Taksit Ödeme Süreleri ve Koşulları

Yeni düzenlemeye göre, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda, ilk taksitin ödeme süresi başlayacak ve sonraki taksitler de bu ayı takip eden aylık dönemlerde toplam 12 ayda ödenmek üzere uzatılacak. Eğer mücbir sebep halinin başladığı ve sona erdiği tarihler arasında ödenmesi gereken taksit sayısı 12'den fazla ise, bu fazla taksitler de 12 taksitle birlikte ödenecek. Bu karar, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için ekonomik bir nefes alma imkanı sağlıyor ve bu zor zamanlarda onlara destek olmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet