Dolar 28'i aşınca, Özgür Demirtaş yatırımcılara yol gösterdi

Yatırımcılar parasını nereye yatıracağı hakkında araştırmalar yaparken, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yatırımcılara yol gösterecek paylaşımda bulundu.

Yayınlanma:
Dolar 28'i aşınca, Özgür Demirtaş yatırımcılara yol gösterdi

Dolar, 28 TL seviyesini aşarak tarihi bir rekora imza atmış durumda. 26 Haziran 2023 tarihinde doların 28 TL seviyesine ulaşacağını önceden tahmin eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan son dakika bir uyarı geldi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, haziran ayında dolarla ilgili yaptığı paylaşımda “Dolar: Gideceği yer 28. Sonrasını sonra konuşalım…” ifadelerini kullanmıştı.

dolar.webp

Özgür Demirtaş son paylaşımında ise brent petrol fiyatı tahmininde bulundu. Demirtaş, “Brent Petrol 92.33 Dolar…” ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda ise Euro, Dolar karşısında değer kazanıyor. Özgür Demirtaş kafası karışan yatırımcılar için sinyali verdi.

Yüksek enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle TL yabancı para birimleri karşısında gittikçe değer kaybediyor. Küresel piyasalarda ise Euro dolara karşı değer kazanıyor.

Güncel piyasada Euro 29,66 Türk Lirası, Dolar ise 28,05 Türk Lirası’ndan işlem görüyor.
Euro’nun, Dolar karşısında kazandığı değer ise yatırımcıların kafasını karıştırdı. Bugün yatırım yapmak isteyenlerin ilk sığındığı limanlardan biri ise dolar oluyor.

Dolara yatırım yapan vatandaşlar Euro’nun dolara karşı değer kazanması karşısında kara kara düşünürken ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yatırımcılar için yeni bir kapı araladı.

ll.webp

“BU BİZİM İÇİN İYİ BİR ŞEY”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, Euro’nun dolar karşısındaki yükselişini şu şekilde yorumladı: “Euro’nun Dolara karşı değerlenmesi, Türkiye olarak bizim için iyi bir şey.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet