Dolar/TL'de Son Durum

İstanbul serbest piyasada dolar ve euro güne yüksek bir başlangıç yaptı. Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararları ve petrol fiyatlarındaki değişimlerle yoğun bir gündemi takip ediyor.

Yayınlanma:
Dolar/TL'de Son Durum

İstanbul serbest piyasasında dolar 29,0140 lira, euro ise 31,6100 liradan güne başladı. Alış fiyatlarına bakıldığında dolar 29,0120 lira, euro ise 31,6080 lira seviyelerinde. Dün, doların satış fiyatı 28,0580 lira, euronun satış fiyatı ise 31,3600 lira olmuştu. Bu rakamlar, döviz kurlarındaki günlük dalgalanmaları ve ekonomik trendleri yansıtıyor.

Küresel Piyasalar ve Merkez Bankalarının Faiz Kararları

Küresel piyasalarda gözler, özellikle merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ve gelecek yıl faiz indirimleri yapabileceğine işaret etti. Fed Başkanı Jerome Powell, politika faizinin zirveye yakın olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceğine dair beklentileri güçlendirdi. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,7 artarak 74,8 dolar oldu. New York borsasında Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinde artış görüldü.

Türkiye'nin Kredi Risk Primi ve Piyasa Beklentileri

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 316,8 baz puanla 19 Mart 2021'den bu yana en düşük günlük kapanışını gerçekleştirdi. Moody's'in Türkiye değerlendirmesi beklenirken, Deutsche Bank'ın raporu TL'de carry trade fırsatını vurguladı.

Analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerini, yurt dışında ise BoE ve ECB'nin faiz kararları, ABD'de perakende satışlar ve işsizlik maaşı başvuruları verilerini takip edeceklerini belirtiyor. BIST 100 endeksinde 7.500 ve 7.400 puan destek, 7.600 ve 7.700 puan ise direnç seviyeleri olarak izleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet