Ek Motorlu Taşıtlar İçin Yeni Yüksek Faiz!

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yol açtığı finansman ihtiyacını karşılamak adına getirilen ek motorlu taşıtlar vergisindeki gecikme faiz oranı yüzde 2,5'ten yüzde 3,5'e yükseltildi. İlk taksitler için ödeme süresi 6 Eylül'de sona ermiş olup, ödemeyenler için gecikme zammı oranı artırıldı. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek.

Yayınlanma:
Ek Motorlu Taşıtlar İçin Yeni Yüksek Faiz!

Kahramanmaraş'ta yaşanan yüksek büyüklükteki depremlerin finansman gereksinimini karşılamak üzere getirilen ek motorlu taşıtlar vergisi için uygulanan gecikme faiz oranı revize edildi. Vergi, ödeme süresi içerisinde ödenmeyenler için 14 Kasım 2023'ten itibaren yüzde 3,5 olarak belirlendi.

Depremin Ardından Vergi Korkusu

İlk taksit ödemeleri için son tarih olan 6 Eylül'de ödeme yapmayanlar, gecikme zammı ödemeye hazırlanırken, bu süreçte ödenen vergilerin toplamı hedeflenenin yüzde 87'sini karşıladı. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar gerçekleştirilebilecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi, "GİB Mobil" uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı bankaların kanallarıyla yapılabilmekte. Vergi ve ek vergi ödenmemesi durumunda, araç sahipleri satış, devir ve muayene gibi trafik işlemlerini gerçekleştiremeyecek. Bu işlemler için ek motorlu taşıt vergisinin ödenmesi gerekmekte. Ayrıca ödememe durumunda trafikten çekme, hurda ve tescil kapatma işlemleri de yapılamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet