Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı! Ekim ayı TÜFE oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Aylık bazda yüzde 3,43 artış gösteren tüketici fiyatları endeksi (TÜFE), yıllık bazda yüzde 61,36'lık bir enflasyon oranı kaydetti.

Yayınlanma:
Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı! Ekim ayı TÜFE oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,43 artış gösterdi. Yıllık bazda ise TÜFE yüzde 61,36'lik bir enflasyon oranı kaydetti.

Ekim ayı enflasyon verileri, memur maaşı zammı ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SGK) emekli zammı gibi aylık gelirlerin belirlenmesinde etkili olan önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Bu nedenle enflasyon rakamları, milyonlarca vatandaşın maddi durumunu etkiliyor.

Ekonomi uzmanlarına göre, enflasyon verileri aylık bazda yüzde 4,08 artış beklenirken, yıllık bazda yüzde 65 gibi yüksek bir tahmin de öne sürülmüştü. TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon rakamı, bu tahminlerin altında gerçekleşti.

Verilere göre, bir önceki yılın Ekim ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,98 ile konut olurken, en yüksek artış gösteren ana grup yüzde 94,12 ile lokanta ve oteller oldu. Ana harcama gruplarına göre, Ekim ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -0,18 ile ulaştırma olurken, en yüksek artış gösteren ana grup yüzde 13,73 ile giyim ve ayakkabı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet