Emekli Maaşlarına Yapılacak Zamda Beklenen Artışlar!

AK Parti kurmayları yeni yıl öncesi emekli maaşı zammı üzerinde çalışmalarını sürdürürken, 2024 için emekli maaşlarına yapılacak zammın detayları belli olmaya başladı. Öngörülere göre en düşük emekli maaşı 10.000 TL'nin üzerine çıkacak. Yılbaşıyla birlikte emeklilere yapılacak zam oranının toplamda yüzde 50-52 civarında olması bekleniyor.

Yayınlanma:
Emekli Maaşlarına Yapılacak Zamda Beklenen Artışlar!

Emekli maaşlarına dair son dakika haberleri, yeni yıl öncesinde merakla takip ediliyor. AK Parti yetkilileri, 2024 için emekli maaşlarına yapılacak zammın ön hazırlıklarına başladı. Bu çalışmalar neticesinde, en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye kadar yükseltilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın başlarında yapılan düzenleme ile 8,8 milyon emeklinin maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmişti. Ancak yeni çalışmalar ve planlamalar doğrultusunda, emeklilere verilecek zam oranının, enflasyon ve refah payı dikkate alınarak yüzde 50-52 civarında olması bekleniyor.

emeklilere-mujde-gibi-mujde-1-ocakta-o-rakami-gorenler-bayram-edecek-enflasyon-farki-refah-payi-geliyor-1.webp

EMEKLİ AYLIKLARINDA YAPILACAK ARTIŞLAR DETAYLI BİR PLANLA BELİRLENECEK

Bu zammın yanı sıra, en düşük emekli aylığı 10.000 liranın altında kalanların maaşlarının Meclis'ten çıkarılacak yasayla 10.000 liraya tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda oluşacak farkın Hazine tarafından karşılanması planlanıyor.

2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zamların tamamı, enflasyon rakamlarının Kasım ve Aralık aylarındaki paylaşımının ardından netlik kazanacak. Özellikle, geçmiş dönemdeki enflasyon oranları dikkate alınarak emekli aylıklarına yapılacak zam oranları belirlenecek ve Ocak ayında duyurulacak. Bu zam ile en düşük emekli aylıklarının 10.000 TL seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet