Emeklilerin Dikkatine! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin, son iki yılda yüksek enflasyon karşısında ocak ayında yapılan ara zamları beklerken, kök ücretlere yapılan zamın düşük kalması nedeniyle 7.500 liralık en düşük emekli aylığında artış yaşanmadı. Temmuzda yapılan yüzde 25'lik zam, kök ücretleri etkilediği için alt sınıftaki emeklileri kapsamadı. Seçim yılı olması nedeniyle, ocakta yapılacak zam oranı büyük bir merakla bekleniyor.

Yayınlanma:
Emeklilerin Dikkatine! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin aylık zamları, son iki yılda yüksek enflasyon karşısında temmuzda yapılan ara zamlarla dikkat çekti. Ancak kök ücretlere yapılan yüzde 25'lik artış, 7.500 liralık en düşük emekli aylığında bir değişikliğe yol açmadı. Bu durum, daha düşük kök ücretleri olan emeklilerin ikinci 6 aylık dönemi zamsız geçirmesine neden oldu.

Önümüzdeki ocak ayında tüm emeklilere, temmuzdan aralık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı üzerinden zam yapılacak. Kasım ve aralık aylarını kapsayan 4 ayda enflasyon yüzde 29.41 olarak gerçekleşti. Ocak zam oranları, en düşük emekli aylıklarının 10.300 TL'ye kadar çıkabileceği beklentisini artırıyor. Seçim yılı olması nedeniyle, daha yüksek bir zam belirlenmesi bekleniyor.

Memur ve memur emeklileri ise 2024 yılı başında enflasyon farkına ilave yüzde 15 hakem heyeti zammı alacak. Kasım-aralık enflasyon oranlarının yüzde 3+3 çıkması halinde en düşük memur maaşının 33 bin liraya kadar yükselebileceği bekleniyor. Bu durum, memurların maaşlarında da ciddi artış beklentisini beraberinde getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet