Facebook İlanları Üzerine Yeni Kısıtlama

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, sıfır araç sektöründeki stokçuluk ve çimento-hazır beton üreticilerinin fahiş fiyat uygulamaları üzerine yapılan toplantı sonrasında 36 işletmeye 105 milyon liranın üzerinde para cezası kesildi. Sektörde stokçuluk yaptığı tespit edilen 20 sıfır otomobil işletmesine 71 milyon 337 bin lira, fahiş fiyat uyguladığı belirtilen 16 çimento ve hazır beton firmasına ise 33 milyon 791 bin lira ceza verildi.

Yayınlanma:
Facebook İlanları Üzerine Yeni Kısıtlama

Ticaret Bakanlığı, yapılan denetimlerin ardından Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 30. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, sıfır araç sektöründeki stokçuluk ve çimento-hazır beton üreticilerinin fahiş fiyat uygulamaları ele alındı. Toplantı sonrasında 36 işletmeye 105 milyon liranın üzerinde para cezası kesildi. Sıfır otomobil sektöründe stokçuluk yaptığı belirlenen 20 işletmeye 71 milyon 337 bin lira ceza uygulanırken, fahiş fiyat uyguladığı belirtilen 16 çimento ve hazır beton firmasına ise 33 milyon 791 bin lira para cezası verildi.

facebookta-tasit-ilanlari-durduruldu-36-isletmeye-para-cezasi.jpeg

Amaç Tüketicileri Korumak

Açıklamada, Bakanlık tarafından Facebook üzerinden yeni taşıt ilanlarının yayılmasının durdurulduğu bildirildi. Bu kararın yanı sıra, öncesinde ilan sitelerinde ilan verenlerin kimlik doğrulamasının zorunlu hale getirilmesi de Bakanlık tarafından duyurulmuştu. Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimlerin, piyasada haksız fiyat uygulamalarını önlemek ve tüketicileri korumak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet