Fatih Erbakan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretin yetersizliğini vurgulayarak, en azından bir ailede iki asgari ücret alındığında yaşamın sürdürülebilmesi için asgari ücretin 23 bin lira olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca hükümetin kamuyu borçla finanse etme politikasını eleştirerek, 2024 bütçesinde faiz giderlerinin ve vergilerin artmasının dar gelirli vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Fatih Erbakan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut asgari ücretin temel ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesinin yetersiz olduğunu ifade etti.

Asgari Ücretin Yetersizliği ve Zam Talebi

Erbakan, mevcut durumda asgari ücretin gıda ihtiyaçlarını karşılayamayacak seviyede olduğunu dile getirerek, sürekli güncellenen enflasyon tahminleri olmasına rağmen yılda bir kez zam yapılmasının, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan kesimi olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi'nin Önerisi

Yeniden Refah Partisi olarak önerilerini paylaşan Erbakan, en azından bir ailede iki asgari ücret alındığında ailenin yoksulluk sınırının altında kalmadan yaşamını sürdürebilmesi için asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Erbakan, hükümetin kamuyu borçla finanse etme politikasını eleştirerek, 2024 bütçesinin görüşülmeye başlandığı dönemde devletin borçlanmasının sürmesinin ülke ekonomisi için risk oluşturduğunu ifade etti. Faiz giderlerinin ve vergilerin arttığına dikkat çeken Erbakan, bu durumun dar gelirli vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Erbakan, şunları söyledi:

"2023 yılında iki kez zam yapıldığı halde asgari ücret bugün gıda ihtiyacını dahi karşılayamayacak noktaya gelmiştir. Siz yüzde 36'lık bir tahminle ve bir sefere mahsus zam yapmanız halinde 2024 yılında milyonlarca asgari ücretliyi açlığa mahkum etmiş olursunuz. Yeniden Refah Partisi olarak pek çok sendikaların da ifade ettiği gibi iki asgari ücretin en azından yoksulluk sınırında olması gerektiğini ifade ediyoruz. Bugünkü yoksulluk sınırını hesap edersek, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi lazım ki en azından bir ailede iki asgari ücret alındığı zaman o aile yoksulluk sınırının altında kalmadan hayatını devam ettirebilsin. En düşük emekli aylığı ise en az asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir."

Sonuç ve Çağrı

Erbakan, bütçeden faize ayrılacak tutarla bir milyon konut yaparak vatandaşa ücretsiz dağıtmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Ayrıca devletin borçlanmasının devam etmesi halinde faiz ödemelerinin artarak devam edeceğini ve bu durumun ülkeyi dış güçlere karşı zor durumda bırakabileceğini söyleyerek, denk bütçe yapma çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet