Fırtına ve Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Son Durum

Son günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, özellikle Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına, ülke geneline yayılmaya başladı. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurdun Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini ve yağışların geniş bir alanda hissedileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Fırtına ve Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Son Durum

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı önceden duyurular, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurt genelinde fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Geç başlayan kış, özellikle İstanbul dahil birçok ilde yoğun yağış ve şiddetli fırtınayla kendini hissettirdi. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurdun Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğunu belirterek, yağışların Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de özellikle kuvvetli olacağını dile getirdi.

Çelik, yağışların genellikle sağanak şeklinde olacağını, Marmara ve Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar görülebileceğini aktardı. Ayrıca, yağışlı hava durumunun yarın doğuya doğru hareket edeceğini ve özellikle doğu bölgelerde etkili olacağını belirtti.

Sıcaklık açısından ise Çelik, yaşanan düşüşlerin ardından salı gününden itibaren batı kesimlerde yeni bir yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıkların artacağını bildirdi. Büyük şehirlerdeki hava durumunu detaylandırarak vatandaşları uyarırken, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle de fırtına uyarısında bulundu.
1572856121520-kiss.jpeg

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR ARTACAK

Hava sıcaklıklarına ilişkin Çelik, "Sıcaklıklarda düşüşler başladı, yaklaşık 6 ila 10 dereceye kadar düşecek. Hafta sonunda 6 ila 10 derece düşen sıcaklıklar, salı ve çarşamba günü yurdun, özellikle batı kesimlerini etkileyecek yeni yağışlı ve ılık bir sistemin etkisi altına girmesiyle 6 ila 10 derece artarak tekrar mevsim normalleri civarına çıkacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet