Fitch Ratings'ten, Türkiye'de Enflasyon İçin Önemli Tahminler

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in yayınladığı "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, dünya genelinde ve özellikle bazı büyük ekonomilerde beklenen büyüme oranlarına dair önemli tahminler yer alıyor.

Yayınlanma:
Fitch Ratings'ten, Türkiye'de Enflasyon İçin Önemli Tahminler

Fitch Ratings tarafından yayınlanan "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, küresel ekonominin gelecek yıl için yüzde 2,1 büyüme göstereceği öngörülüyor. Bu yıl için ise küresel ekonominin büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 2,9'a yükseltildiği belirtiliyor. Gelecek yıl dünya ekonomisinin yavaşlamasına neden olacak faktörler arasında parasal sıkılaştırma, Çin'deki konut sektörü sorunları ve Euro Bölgesi'ndeki duraklama gibi unsurların etkili olacağı ifade ediliyor.

Ülke Bazında Ekonomik Beklentiler ve Türkiye'nin Durumu

Rapora göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,1, gelecek yıl ise yüzde 2,5 oranında büyümesi bekleniyor. Türkiye'deki enflasyon oranının bu yılın sonunda yüzde 65'e ulaşması, gelecek yılın sonunda ise yüzde 38 seviyesine düşmesi öngörülüyor. ABD ekonomisinin 2023 sonunda yüzde 2,4, 2024'te ise yüzde 1,2 büyüme kaydetmesi beklenirken, Çin ekonomisinin bu yıl sonunda yüzde 5,3, gelecek yıl yüzde 4,6 büyüme göstermesi tahmin ediliyor.

Avrupa Birliği ekonomisinin 2023'te yüzde 0,5, 2024'te yüzde 0,7 büyümesi, İngiltere ekonomisinin ise bu yıl yüzde 0,5, 2024'te yüzde 0,3 büyümesi öngörülüyor. Gelişmekte olan ekonomilerin büyümesi ise bu yıl yüzde 4,6, gelecek yıl yüzde 3,9 olarak tahmin ediliyor. Bu tahminler, dünya genelinde ekonomik büyümenin gelecek yıllarda nasıl bir seyir izleyeceğine dair önemli ipuçları sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet