Göktepe'den üreticilere uyarı: ÇKS başvuruları başladı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının başladığını duyurarak, üreticilere bu süreyi dikkate almaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Göktepe'den üreticilere uyarı:  ÇKS başvuruları başladı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının yarından itibaren başlayacağını ve bu sürenin bakanlık kararıyla 4 ay ile sınırlandırıldığını açıkladı. Geçen yıl bu genelge çıktıktan sonra ÇKS yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldığını hatırlatan Göktepe, üreticilerin Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek veya istedikleri takdirde E- Devlet üzerinden ÇKS başvurusunu yapmaları gerektiğini vurguladı.

Göktepe, “2022 ile 2023 arasında yaklaşık 1000 üretici ÇKS’ye başvuruda bulunamadı. Alanya tarımın başkenti olarak kabul ediliyor. Ürün deseni ve çeşitliliği oldukça geniş, katma değeri yüksek ürünler yetiştiriliyor. Bu oldukça kıymetli çünkü tarımı milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Birçok üretici E-Devlet üzerinden ÇKS başvurusu yaptığını sanırken aslında başvuru yapamadı. Bu noktada bakanlığımıza seslenmek istiyoruz: Alanya’da her an üretime başlayan üreticilerimiz olabilir. Bu sürenin uzatılması bizim için önemlidir. Yaklaşık 8 aydır üreticiler ÇKS başvurularını yapmak istiyorlar ancak yapamıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet