Gram altın fiyatlarında 'Kırmızı' alarm! Uzman isim altın treninin kalktığını duyurdu

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerdeki gram altın fiyatlarındaki dalgalanmalara dikkat çekerek, "Altın treni kalkıyor!" uyarısında bulundu.

Yayınlanma:
Gram altın fiyatlarında 'Kırmızı' alarm! Uzman isim altın treninin kalktığını duyurdu

Altın fiyatlarına dair son dakika gelişmeleri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerdeki dalgalanmalarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu ve "2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var!" dedi. Uzman isim, altına yönelik beklentilerini ifade ederken, "Altın treni kalkıyor!" ifadesini kullandı.

ÇEYREK VE GRAM ALTIN FİYATLARI NE DURUMDA?

7 Kasım 2023 Salı gününün altın fiyatları şu şekilde:

Gram altın yurt içinde değer kaybederek 1.806,39 liradan alınıp 1.806,69 liradan satılıyor.
Çeyrek altın ise 2.890,22 liradan alınırken 2.953,94 liradan satılıyor.
Altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın yanı sıra, önceki kapanışını 28,4658 TL'den yapan doların da 28.4478 TL alış ve 28.4839 TL satış fiyatlarından işlem gördüğü görülüyor.

2024 YILINA KADAR YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına dair beklentilerini paylaşırken, "Bu yıl sonuna kadar yerleşen bir ons görürüz ve 2024 yılında 2.350 dolar seviyesine kadar bu yükselişler devam edebilir." ifadesini kullandı. Ancak uzman, "Son bir kar satışı, son bir düzeltme" uyarısında bulunarak, "Ondan sonra altın treni kalkıyor arkadaşlar" dedi.

Memiş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bu trenin ons tarafta gideceği yer 2.350 dolar seviyesi. Gram tarafında da bir miktar geri çekilme gördük. Yine sosyal medya hesabımdan geçen hafta şöyle bir mesaj vermiştim: 2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var. Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır. Yani yıl sonu beklentimiz gerçekleşecektir."

Uzman İslam Memiş, altın fiyatlarındaki değişimlere dikkat çekerek, yatırımcılara "Acele etmeyin, kenarda bekleyin!" tavsiyesinde bulundu. Altın fiyatlarının yaşadığı dalgalanmaların ardından uzman, geleceğe yönelik hedefleri de şu şekilde paylaştı: "Ondan sonra hedef 2.000 lira seviyesi arkadaşlar. Bu yıl bitmeden 2.000 lira seviyesini gözüne kestiren bir gram altın karşımızda duruyor. 2024 yılının yarısına kadar olan süreçte 2.500 lira öngörüm halen devam etmekte. O yüzden altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar, altın yatırımını düşünenler bu seviyeleri tekrar göz önünde bulundurmalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet