Hazine'den Bankalara Red Geldi!

Türkiye'deki bankalar, enflasyon muhasebesine geçmeme kararı aldı. Bu durum, bankaların gerçek dışı kârlar elde etme riskini artırırken, Hazine'nin bu uygulamaya finans sektörünü dahil etmemesi bekleniyor. Hazine, uygulamanın maliyetini 70-80 milyar TL vergi geliri kaybı olarak değerlendirerek bankaların talebini reddetti.

Yayınlanma:
Hazine'den Bankalara  Red Geldi!

Türkiye'de finans sektörü haricindeki işletmelerin mali tablolarında enflasyon muhasebesi uygulaması, 2024-2026 yılları arasında gerçekleştirilecek. Bankalar ise bu uygulamanın kendilerine "gerçek olmayan" kârlar elde ettireceğini ve Hazine'den bu uygulamaya dahil edilmelerini talep etmişlerdi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu durumun 70-80 milyar TL'lik vergi geliri kaybına neden olabileceğini belirterek bankaların talebini geri çevirdi.

hazine-ve-maliye-bakanligi-ndan-bankalara-ret-80-milyar-liralik-vergi-kaybi-ni-gerekce-gosterdi-1700737792-700-x750.jpeg

Enflasyon Muhasebesi Kararı Gerçekçi Karları Engelleyebilir

Bu karar, uzmanlar tarafından endişeyle karşılandı. Enflasyon muhasebesinin uygulanmaması durumunda şirketlerin gerçekçi olmayan karlar elde etmesi ve bu durumun enflasyonu artırarak körükleyebileceği konusunda ciddi endişeler dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet