İmamoğlu, Evlenecek Gençlere 7 Bin TL Desteği Müjdesini Verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden genç çiftlere yönelik müjdeli bir haberi duyurarak, evlenecek olanlara 7 bin TL ödeme vereceklerini açıkladı. Bu evlilik desteği kapsamında, çiftlerin belirli şartları sağlaması gerekiyor. İmamoğlu'nun duyurusuyla beraber, İstanbul'da yaşayan ve evlenmeyi planlayan genç çiftlerin ilgi odağı haline gelen bu destek, İBB'nin "İstanbul Senin" uygulaması aracılığıyla başvuru imkanı sunuyor.

Yayınlanma:
İmamoğlu, Evlenecek Gençlere 7 Bin TL Desteği Müjdesini Verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genç çiftlere yönelik bir destek programını sosyal medya üzerinden duyurarak, evlenecek olanlara 7 bin TL ödeme yapacaklarını müjdeledi. İmamoğlu, paylaşımında bu desteği, evlilik hayalleri olan çiftlerin gerçekleştirmesine yardımcı olmak amacıyla sunduklarını belirtti. Özellikle yüksek enflasyonun etkisi altındaki milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısına dikkat çekerek, bu desteğin ihtiyaç sahibi çiftlere yardım eli uzatmayı hedeflediğini vurguladı.

6374637a693d563bf085fb07.webp

Başvuruların Ardından 3 Ay İçinde Evlenme Şartı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, bu evlilik desteği programının 7 aydır devam ettiğini ve bugüne kadar 7 bin 135 çifte bu desteğin sağlandığını belirtti. Ayrılan bütçenin 7 ayın sonunda 50 milyon TL'ye ulaştığını duyuran Polat, bu desteğin şartları arasında çiftlerin evlendikten sonra İstanbul'da oturmaya devam etmeleri, sosyal ekonomi kapsamında ihtiyaçlarını belgelemeleri ve onaylanan başvuruların ardından 3 ay içinde evlenmeleri gerektiğini ifade etti. Bu destekten faydalanmak isteyen çiftler, "İstanbul Senin" uygulamasını indirerek başvurularını gerçekleştirebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet