İstanbul Suyuna Yüzde 15 Zam Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan İSKİ Genel Kurulu'nda su fiyatlarına yapılan zam teklifi oylamayla kabul edildi. Konutta ve iş yerlerinde kullanılan suyun fiyatlarında yüzde 15'e varan zam kararı oy birliğiyle alındı.

Yayınlanma:
İstanbul Suyuna Yüzde 15 Zam Onaylandı

İstanbul'da, İBB Meclisi'nde gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulu'nda su fiyatlarına yönelik yapılan zam teklifi onaylandı. Oylama sonucu, konutlarda ve iş yerlerinde kullanılan suyun fiyatlarında yüzde 15'e varan bir zam kararı alındı. İBB'nin önerisiyle su fiyatlarında öngörülen yüzde 48'lik artışa karşılık gelen zam oranı, yapılan incelemeler sonucunda yüzde 15'e revize edildi.

Tarifede öngörülen zamla birlikte, konutlarda kullanılan suyun 0-15 metreküp arasında olan kısmının mevcut fiyatı 20,62 liradan 23,72 liraya, 30 metreküpe kadar olan kısmın 29,68 liradan 34,14 liraya, 31 ve üzeri metreküplük kullanımların fiyatının da 40,42 liradan 46,49 liraya yükseltilmesi talep edildi.

suya-zam.jpeg

Zam Detayları

İş yerlerinde kullanılan su için de benzer şekilde zam öngörüldü. 0-40 metreküp arası kullanımın fiyatı 54,03 liradan 62,14 liraya, 41 metreküp üstü kullanımın fiyatı da 62,50 liradan 71,88 liraya yükseltildi.

Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre tarifenin aylık olarak güncellenmesi talebi reddedilerek, zam teklifi revize edilen haliyle oy birliğiyle kabul edildi. Kararın onaylanmasının ardından, zam teklifi onaylandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet