İstanbul'da Su Tarifelerine Yüzde 48 Zam Önerisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda su tarifelerine yüzde 48 zam yapılması teklifinde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayıyla sunulan teklif, İBB Meclisi'nde incelenmek üzere Tarife Komisyonu'na sevk edildi. Teklif, konutlarda ve iş yerlerindeki su kullanımında önemli fiyat artışlarını içeriyor.

Yayınlanma:
İstanbul'da Su Tarifelerine Yüzde 48 Zam Önerisi

İstanbul'da su tarifelerinde önemli bir değişiklik gündemde. İBB tarafından yapılan teklif, İSKİ Genel Kurulu'nda su fiyatlarına yüzde 48 zam yapılması önerisini içeriyor. Ekrem İmamoğlu'nun onayıyla sunulan bu teklif, İBB Meclisi'nde incelenmek üzere Tarife Komisyonu'na gönderildi.

İBB'NİN ÖNERİSİYLE SU TARİFELERİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Teklif, konutlarda ve iş yerlerindeki su kullanımı için ciddi artışlar öngörüyor. Mevcut fiyatların 0-15 metreküp arasındaki kullanımda 1. kademede 20,62 lira olan miktarın 30,54 liraya, 2. kademede 30 metreküpe kadar olan kullanımda 29,68 lira olan miktarın ise 43,95 liraya çıkarılmasını öngörüyor.

İş yerlerindeki kullanım için ise 0-40 metreküp arası 1. kademede 54,03 lira olan fiyatın 79,98 liraya, 41 metreküp üstü 2. kademede 62,50 lira olan miktarın ise 92,52 liraya yükseltilmesi öneriliyor.

Teklifte, zam oranının onaylandığı tarihte yürürlüğe girmesi ve TÜFE'ye göre aylık olarak güncellenmesi talep ediliyor. İSKİ Genel Kurulu'nun yarın Saraçhane'deki belediye binasının meclis salonunda yapılacak toplantısında bu zam teklifinin netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet