Kasım Ayı Perakende Fiyat Değişim Raporu: En Çok Artan ve Azalan Ürünler

İstanbul Ticaret Odası, kasım ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Rapor, 242 üründen 135'inin fiyatının arttığını, 21'inin düştüğünü ve 86'sının sabit kaldığını gösteriyor.

Yayınlanma:
Kasım Ayı Perakende Fiyat Değişim Raporu: En Çok Artan ve Azalan Ürünler

İstanbul Ticaret Odası (İTO), şeffaflık ve kamuoyu bilgilendirmesi amacıyla, kasım ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen, 135'inin perakende fiyatında artış gözlenirken, 21 ürünün fiyatında düşüş yaşandı ve 86 ürünün fiyatı değişmedi.

Fiyatı En Çok Artan ve Azalan Ürünler

Kasım ayında fiyatı en fazla artan ürün, giyim harcamaları grubu erkek giyim harcamaları alt grubunda yer alan palto oldu. Paltonun fiyatı yüzde 36,44 artış gösterdi. Diğer artış gösteren ürünler arasında gıda harcamaları grubundan yaş üzüm yüzde 31,43, çikolata yüzde 20,48, erkek giyimden pardesü yüzde 20,08, kültür eğitim harcamalarından maç giriş ücreti yüzde 17,98 ve kadın giyimden manto yüzde 17,95 artışla yer aldı.

Kasım ayında fiyatı en fazla düşen ürün ise gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan pırasa oldu. Pırasa fiyatı yüzde 15,18 azaldı. Pırasayı, maydanoz yüzde 13,67, kıvırcık salata yüzde 12,56, limon yüzde 11,96, ıspanak yüzde 11,09 ve lahana yüzde 8,61 azalışla takip etti. Bu veriler, İstanbul'daki perakende piyasasının son durumunu yansıtarak tüketicilere ve ekonomi uzmanlarına önemli bir bakış açısı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet