İkinci El Otomobil Fiyatlarında %15'e Varan İndirimler! Piyasada Neler Değişiyor?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın adımlarıyla otomobil piyasasında fiyat dengesizliklerinin önüne geçildiğini belirtti. Sıfır otomobilde %15 ile %20 arası indirimler yapıldığını ve ikinci el araçlarda da %10-15 civarında düşüş yaşandığını ifade etti. Krediye erişimdeki zorlukların piyasayı etkilediğini söyleyen Ertemel, bu durumun 2024'te otomobil fiyatlarında yukarı yönlü bir harekete neden olabileceğini öngördü

Yayınlanma:
İkinci El Otomobil Fiyatlarında %15'e Varan İndirimler! Piyasada Neler Değişiyor?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ticaretin düzenlenmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında önemli düşüşler yaşandığını ve ikinci el araçlarda %10 ila %15 arasında bir indirimin sağlandığını belirtti. Özellikle sıfır araçlarda %15 ila %20 arasında indirimler olduğunu açıklayan Ertemel, bu durumun ikinci el otomobil fiyatlarına da yansıdığını ifade etti.

Otomobil Fiyatlarında Düşüş

Ertemel, kredi erişimindeki zorlukların ve talepteki düşüşün piyasada durgunluğa neden olduğunu söyledi. Ancak, yeni yılın ilk çeyreğinde kredi erişiminde kolaylıkların piyasayı hareketlendirebileceğini dile getirdi. Otomobil fiyatlarında 'dibin dibi' olarak nitelendirilen en düşük seviyeye gelindiğini ifade eden Ertemel, bundan sonraki süreçte büyük düşüşler beklenmemesi gerektiğini belirtti.

araba-var-alan-yok-agir-cezalar-piyasayi-3-ayda-dizginledi.webp

Ancak, özellikle döviz kuru, enflasyon ve maliyetlerin de etkisiyle 2024'te otomobil fiyatlarının artabileceğine işaret eden Ertemel, vatandaşların bu dönemde en uygun fiyatları değerlendirerek ihtiyaçlarına uygun otomobil alabileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet