Kritik Döviz Raporu: Euro Yükselişte, Doların Dengesi Devam Ediyor

Serbest piyasada doların alış ve satış fiyatı arasındaki küçük fark devam ederken, euroda ise yükseliş dikkat çekiyor. Cuma günü tarihi rekor kıran dolar, şu an stabil seyrediyor.

Yayınlanma:
Kritik Döviz Raporu: Euro Yükselişte, Doların Dengesi Devam Ediyor

Serbest piyasada doların alış fiyatı 28,6980 lira, satış fiyatı ise 28,7000 lira olarak belirlendi. Euro ise alışta 31,3400 lira, satışta 31,3420 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Özellikle doların, Cuma günü tarihi zirvesini görmesinin ardından bugün dengeli bir seyir izlediği gözlemleniyor. Doların Cuma günü satış fiyatı 28,6980 lira seviyesindeyken, euro ise 31,1840 liradan işlem görmüştü. Ancak bugün euroda bir artış dikkat çekiyor; euro, alış fiyatında 31,3400 liradan işlem görürken satış fiyatı 31,3420 liraya yükseldi.

Doların Cuma günü içinde 28,87 seviyelerine kadar çıkarak tarihi rekorunu kırmasının ardından şu an stabil bir seyir izliyor olması, piyasalardaki belirsizliklerin etkisini gösteriyor olabilir. Euro ise dolar karşısında değer kazanma eğilimini sürdürüyor.

Ekonomi uzmanları, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra iç ve dış politikadaki hareketliliklerin döviz kurlarını etkilediğini belirtiyor. Önümüzdeki günlerde de bu durumların piyasalar üzerindeki etkisinin yakından takip edilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet