Kritik rakam açıklandı! Ruslar Alanya'da ne kadar harcama yaptı?

Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı geçen yılın yaz sezonuna oranla yüzde 48 arttı. Alanya’da beş yıldızlı otellerde yapılan ortalama döviz girişi 168 bin ruble olarak tespit edildi.

Yayınlanma:
Kritik rakam açıklandı! Ruslar Alanya'da ne kadar harcama yaptı?

Tatil için Türkiye’ye gelen Rus turistlerin deniz dışında kültürel ve turistik gezilere de yönelmeye başladığı belirtiliyor. Rus medyası, Türkiye’ye giden Rus turistlerin tatil tercihlerinin değişmeye başladığına dikkat çekti. “Her şey dahil” sistemi olan tatil köyleri yerine, daha az yıldızlı otelleri tercih eden Rus turistlerin sayısı artışa geçti. Böylece turistlerin deniz dışında, kültür ve turistik gezilerle otellerin dışında da zaman ve para harcamaya başladıklarına vurgu yapıldı.

RUS TURİST SAYISI YÜZDE 48 ARTTI

TürkRus’ta yer alan habere göre, turlar dışında kendi başlarına Türkiye’ye gidenler, deniz-kum tatili dışındaki tarih-kültür odaklı gezilerle Türkiye'yi daha detayı keşfetmeye başladı. Travelata.ru’nun verilerine göre, Türkiye’ye giden Rus turistlerin sayısı geçen sezona göre yüzde 48 arttı. Marmaris ve Bodrum’u tercih eden Rus turistlerin oranı ise yüzde 14’e yükseldi. 3-4 yıldızlı otellere olan talep artarken, uzmanlar bunu Türkiye’de fiyatlarda yaşanan artışın yanı sıra, Rus turistlerin özellikle Ege sahillerinde otel dışında daha fazla zaman geçirmesine, tarihi-kültürel yerleri ziyaretlerine bağlıyor. Rus turistlerin çoğu hala imkanları ölçüsünde Türkiye’de beş yıldızlı otelleri tercih etmeye devam ediyor.

EN FAZLA ZİYARET ALANYA’YA

Sitenin verilerine göre, bu sezon Rus turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında yüzde 31 ile Alanya ve yüzde 22 ile Kemer geliyor. Beş yıldızlı otellere yapılan ortalama harcamanın Alanya’da 168 bin ruble, Kemer’de ise 182 bin ruble olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet