Merkez Bankası Şaşırttı: Faiz Yüzde 40'a Yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, dünkü toplantı sonucunda faiz kararını açıkladı. Faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a yükseltti. Bu karar, piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti.

Yayınlanma:
Merkez Bankası Şaşırttı: Faiz Yüzde 40'a Yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), dün gerçekleşen toplantı sonrasında piyasalarda şaşkınlık yaratan bir karar aldı ve faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a yükseltti. Piyasa beklentileri, faizin 250 baz puan artırılacağı yönündeydi, ancak alınan karar bu tahminlerin oldukça üzerinde gerçekleşti.

Önde gelen bankalardan Goldman Sachs önceden yaptığı tahminlerde bu yıl faiz artışlarının devam edeceğini ve faiz oranının yüzde 40'a kadar çıkabileceğini öngörmüştü. Ayrıca, 2024'te faiz indirimlerinin başlayabileceği ve yıl sonunda faizin yüzde 25'e gerileyeceği tahmin ediliyor.

Goldman Beklentilerini Güncelledi

Goldman Sachs, dünkü karar sonrasında beklentilerini güncelledi ve TCMB'nin faiz oranını 500 baz puan daha artırarak yüzde 42.50'ye yükseltmesini beklediğini açıkladı. Bu durum, bankanın daha sıkı bir parasal politika izleyeceğine işaret ediyor.

Banka, yaptığı açıklamada, "Komite'nin politika faizini aralıktaki toplantıda 250 baz puan yükselteceğini ve faiz artırımı döngüsünü yüzde 42.50'de tamamlayacağını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Bu karar, beklenenden daha fazla parasal sıkılaştırmaya işaret ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet