Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! Faiz oranı bakın ne kadar arttırıldı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 25'e çıkararak 750 baz puanlık bir artış gerçekleştirdi. Merkez Bankası'nın aldığı bu karar, enflasyonun kontrol altına alınması ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla atılan bir adım olarak dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! Faiz oranı bakın ne kadar arttırıldı...

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 17,50'den yüzde 25,00'e yükseltildi. Bu yükseltmeyle birlikte politika faizinde beklenenden daha yüksek bir artış gerçekleşmiş oldu.

Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, bu artışın nedeni enflasyonun çıpalanması, enflasyon beklentilerinin düzeltilmesi, fiyatlama davranışlarının kontrol altına alınması ve en kısa sürede dezenflasyonun sağlanmasıdır. Yakın dönem göstergeleri, enflasyonun ana eğiliminde hala yükseliş olduğunu gösteriyor. Bu durum, iç talepteki güçlü seyrin, maliyet baskılarının ve diğer faktörlerin etkisiyle devam ettiğini işaret ediyor.

ALANYALILAR burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

Ayrıca, Merkez Bankası parasal sıkılaştırma adımlarının etkisiyle dezenflasyonun 2024 yılında Enflasyon Raporu'nda belirtilen hedefler doğrultusunda sağlanacağını öngörüyor.

MEHMET ŞİMŞEK: "KARARLIYIZ!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Kararlıyız! Fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz..." şeklinde bir mesaj paylaştı. Bu açıklama, hükümetin ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede kararlılığını vurgulamayı amaçlıyor.

Alanya Son Dakika haberleri için Alanya Haber 'i Takip edebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet