MÜSİAD Yeni Yıl Toplantısı Düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Ankara'da 2023 yılı Değerlendirmesi ve 2024 yılı Beklentileri konulu toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, toplantıyla ve ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma:
MÜSİAD Yeni Yıl Toplantısı Düzenledi

Ankara'da düzenlenen MÜSİAD 2023 yılı Değerlendirmesi ve 2024 yılı Beklentileri konulu toplantıda, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi gündemine ilişkin sunum yaptı.

‘2024 İYİ GEÇECEK’

MÜSİAD'ın gerçekleştirdiği bu toplantısı, ekonomik gelişmeleri takip etmek ve iş dünyasına yön vermek açısından önem taşıyan etkinlikte konuşan Şimşek, "Yaşlanan nüfus, 2050 yılına kadar dünya ekonomisini etkileyecek. Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu bir fırsat. Dünya yeni normallere alışıyor ve Türkiye de bu sürecin bir parçası. 2024 yılı Türkiye için iyi geçecek." dedi.

'EKONOMİ PROGRAMINA GÜVENECEĞİZ'

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise, "Özellikle yılın ikinci yarısından sonra geri çekilmeye başlayacağını tahmin ettiğimiz enflasyonla birlikte tesis edilecek fiyat istikrarı, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşmasına destek olacak” dedi.

‘İHRACAT YAPANA DESTEK VAR’

‘Kamu maliyesindeki disipline bağlılığa önem verdiklerini, cari açığı kalıcı olarak azaltma hedefi’ konusuna önem verildiğini belirten MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Durusoy
“Sıkı Para politikası için merkez bankasını uhdesinde politikaların kararlılıkla devam edecek. İş adamlarına tavsiye olarak da enflasyon ve kurdaki dalgalanmaların stabil hale gelinceye kadar iç pazarda talebin yumuşatılmasına devam edilip ihracata ise çok ciddi destek verme politikası sürecek. İhracata yönelim üretim ve pazarlama patikasına geliştirmek hem iş insanı hem ülke ekonomisine büyük katkı sunacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet