Piyasalarda Yükseliş Devam Ediyor: Euro 31, Dolar 29 Liranın Üzerinde!

İstanbul serbest piyasasında dolar ve Euro'nun güncel fiyatları, küresel piyasaların olumlu seyri, Fed'in faiz indirim beklentileri, ve önemli ekonomik verilerin piyasalar üzerindeki etkileri detaylıca inceleniyor.

Yayınlanma:
Piyasalarda Yükseliş Devam Ediyor: Euro 31, Dolar 29 Liranın Üzerinde!

İstanbul serbest piyasada, dolar ve Euro'nun güne başlangıç fiyatları belirlendi. Dolar 29,0970 liradan satılırken, Euro'nun satış fiyatı 31,9020 lira olarak kaydedildi. Dün, doların satış fiyatı 29,0900 lira, Euro'nun ise 31,9530 lira seviyesindeydi.

Küresel Piyasalarda Olumlu Seyir ve Fed'in Politikaları

Küresel piyasalarda pozitif bir seyir gözleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları ve "yumuşak iniş" ihtimalinin artması piyasalara olumlu yansıyor. Atlanta ve Richmond Fed Başkanlarının açıklamaları, faiz indirimine yönelik beklentileri şekillendiriyor. Yarın açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisi, piyasalarda volatiliteyi artırabilir. Fed'in gelecek yılın ilk toplantısında faiz sabit tutma ihtimali yüksekken, mart ayında faiz indirimi yapma olasılığı %76 olarak görülüyor.

Ekonomik Veriler ve Piyasa Reaksiyonları

ABD'de yeni konut inşaatlarındaki artış ve tahvil piyasalarında yaşanan yön arayışı, piyasalarda önemli gelişmeler arasında yer alıyor. Dolar endeksi ve altın fiyatlarının son durumu, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Kızıldeniz'deki aksamalar, Brent petrolün varil fiyatını etkiliyor. ABD ve Avrupa borsalarındaki pozitif hareketler, yatırımcıların moralini yükseltiyor. İngiltere ve Euro Bölgesi'nde enflasyon verileri, yatırımcılar için önemli göstergeler olarak öne çıkıyor. Ayrıca, ECB yetkililerinin açıklamaları ve Japonya Merkez Bankası'nın politikaları, Asya piyasalarını etkiliyor. Bugün Türkiye'de ve diğer ülkelerde açıklanacak makroekonomik veriler, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

• 10.00 Türkiye, aralık ayı tüketici güven endeksi

• 10.00 İngiltere, kasım ayı TÜFE ve ÜFE

• 10.00 Almanya, kasım ayı ÜFE

• 10.00 Almanya, ocak ayı Gfk tüketici güven endeksi

• 12.00 Euro Bölgesi, ekim ayı cari işlemler hesabı

• 18.00 ABD, aralık ayı CB tüketici güven endeksi

• 18.00 Euro Bölgesi, aralık ayı tüketici güven endeksi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet