Rahmi Koç'un Uçağı Satışta

Rahmi Koç'un sahip olduğu, Dassault tarafından üretilen Falcon 8X model özel uçağı 42 milyon dolara satışa sunuldu. Bu uçak, Koç Grubu'nun geniş hava araçları filosunun bir parçası. Filoda, farklı kapasite ve özelliklere sahip başka uçaklar ve helikopterler de bulunuyor. Uçağın satışı, hem Koç Grubu'nun hava taşımacılığı kapasitesini hem de Türkiye'nin iş dünyasındaki lüks hava araçları piyasasını yansıtıyor.

Yayınlanma:
Rahmi Koç'un Uçağı Satışta

Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından Rahmi Koç, sahip olduğu özel uçağı satışa çıkardı. 2017 yılında 58 milyon dolarlık bir bedelle satın alınan bu uçak, şu anda 42 milyon dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Bu fiyat, dönemin döviz kuru üzerinden hesaplandığında yaklaşık 1.2 milyar liraya denk geliyor. Uçak, dünyaca ünlü Fransız uçak üreticisi Dassault tarafından üretilmiş.

Uçağın teknik özellikleri arasında, 14 koltuk kapasitesi ve geniş bir menzil bulunuyor. Üç motorlu Falcon 8X modeli olan uçağın uzunluğu 24,46 metre, kanat açıklığı ise 26,90 metre. Uçağın menzili ise 11 bin 945 kilometre olarak belirtiliyor.

Koç Grubu'nun Filosu

Koç Grubu'nun sahip olduğu hava araçları filosunda birkaç farklı tip uçak ve helikopter yer alıyor. Filoda, 14 koltuklu bir adet Falcon 7X, 1 adet Falcon 900LX bulunuyor. Ayrıca 9 yolcu kapasiteli 2 adet AgustaWestland 139 tipi helikopter ve 8 yolcu taşıyabilen, hem denize hem de karaya inip kalkabilen amfibik özellikte bir Cessna Grand Caravan tipi deniz uçağı da filonun parçası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet