Rekabet Kurumu, Kırmızı Et Fiyat Artışlarını Mercek Altına Aldı

Rekabet Kurumu, kırmızı et sektörünün fiyat artışlarını ve yapısal sorunlarını incelemek üzere bir sektör analizi başlattı. Kurum, daha önce de bu sektörde bir soruşturma ve iki ön araştırma yürütmüştü.

Yayınlanma:
Rekabet Kurumu, Kırmızı Et Fiyat Artışlarını Mercek Altına Aldı

Rekabet Kurumu, kırmızı et sektörüne yönelik yeni bir inceleme başlatıldığını duyurdu. Kurumun web sitesinde yer alan açıklamada, kırmızı et sektörünün, beslenme açısından önemi ve yapısı nedeniyle inceleme alanları arasında öncelikli olduğu belirtildi. Son iki yılda sektörle ilgili bir soruşturma ve iki ön araştırma gerçekleştirildiği aktarıldı.

Soruşturma ve Ön Araştırmalar

Rekabet Kurumu'nun daha önce yürüttüğü soruşturmada, hayvan besiciliği ve et ürünlerinin üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren bir teşebbüsün perakendecilerin raf fiyatlarını belirlediği iddiasına yönelik bir soruşturma yapıldığı ve bu soruşturma sonucunda ilgili teşebbüse Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlali nedeniyle idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Kırmızı Etteki Fiyat Artışının Nedenleri

Kırmızı etteki fiyat artışları ve arz sıkıntısına yönelik yapılan ön araştırmalar, sektörde faaliyet gösteren teşebbüslerin ve teşebbüs birliklerinin rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalarla Kanun'u ihlal ettiği iddialarını inceledi. Ancak, bu araştırmalar sonucunda fiyat artışlarının rekabet karşıtı eylemlerden değil, sektörün genelindeki çeşitli yapısal sorunlardan kaynaklandığı değerlendirildi. Bu nedenle, sektördeki piyasa dinamiklerinin ve yapısal sorunların derinlemesine incelenmesi için bir sektör incelemesi başlatıldı. Rekabet Kurumu'nun bu incelemesi, kırmızı et piyasasındaki rekabet koşullarının iyileştirilmesine yönelik politika önerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet