Taksi Ücretlerine Yüzde 100 Zam ve ÖTV Muafiyeti Talebi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin taleplerini dile getirerek taksi ücretlerine yüzde 100 zam ve ticari araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti istedi.

Yayınlanma:
Taksi Ücretlerine Yüzde 100 Zam ve ÖTV Muafiyeti Talebi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, taksicilerin taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Aksu, öncelikle taksimetre ücret tarifelerine en az yüzde 100 zam yapılması gerektiğini savunarak, "Toplu taşımadan farklı olalım, aramızdaki makas kapansın" dedi.

ÖTV Muafiyeti ve Taksici Plakaları

Aksu, ticari araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti talep ederken, yerel seçim öncesinde bu muafiyetin açıklanmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, taksici plakalarının ucuz kaldığını savunan Aksu, plakaların en az 20 milyon lira olması gerektiğini belirtti.

Taksi Plakalarının Değer Kaybı ve Kiralar

Taksi plakalarının değer kaybının algı operasyonları nedeniyle gerçekleştiğini söyleyen Aksu, faizlerin yüksek olması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli olarak yeni plakalar arz etmesinin plaka fiyatlarını düşürdüğünü dile getirdi. Aksu, plaka kiralarının oldukça düşük olduğunu, 25 bin lira civarında olduğunu ve düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

İBB Tahkuk Ücretleri ve Araç Yaş Sınırlamaları

Aksu “6 yaşını geçmiş 7-8-9 yaşındaki ticari araçları kullanma konusunda izin alabilmek için TAHKUK merkezlerine araçları muayene ettirmek gerekiyor. Yaşın artırılmasına onay veriyoruz, esnafımız aracını değiştiremiyor ancak TAHKUK’ta ilk yıl için 500, ikinci yıl için 2500, üçüncü yıl ise 5000 lira çok yüksek bedel, ücretlendirilmenin düzenlenmesini ve TUVTÜRK muayene ücretini geçmemesini talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet