Türk-iş açıkladı: Açlık ve Yoksulluk Sınırı 3 yılda 5 katına çıktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun eylül ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması raporuna göre 4 kişilik bir ailenin zorunlu ihtiyaçları için yapması gereken harcama miktarı 43 bin lira 433 lira olarak ölçülüdü. Böylelikle 2021 Ocak’tan 2023 Eylül ayına 4 kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı tam 5 katına çıktı.

Yayınlanma:
Türk-iş açıkladı: Açlık ve Yoksulluk Sınırı 3 yılda 5 katına çıktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), eylül ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nı yayımladı. Rapora göre, 2021 Ocak’tan 2023 Eylül ayına 4 kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı tam 5 katına çıktı.

Buna göre, gıda fiyatları eylülde aylık yüzde 9,31, yıllık yüzde 84,04 arttı.

Türk-İş tarafından açıklanan Eylül ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı raporuna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 13 bin 334 liraya ulaştı.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 43 bin lira 433 lira olarak ölçülüdü.

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 17 bin 336 bin lira olarak kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet