Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Asgari Ücret Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılı asgari ücret belirlemeleri öncesi, asgari ücretin geçim ücretine dönüştüğüne dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Asgari Ücret Açıklaması

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 24. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, asgari ücretin artık sadece bir başlangıç ücreti olmaktan çıkıp bir geçim ücretine dönüştüğünü ifade etti.

"Asgari Ücret Geçim Ücreti Oldu"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Senede bir kez zam olacak" şeklindeki asgari ücret açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Hiç olmasın! Enflasyon olmasın, zam da yapmayın, para da vermeyin!" şeklinde konuştu. Atalay, asgari ücretli çalışanların durumunu vurgulayarak, "Cambaz olsanız 11 bin 400 TL’yle bir hafta geçinemezsiniz" dedi.

Atalay, ülke yöneticilerine işçileri görmezlikten gelmemeleri ve yok saymamaları çağrısında bulundu. "3 gün sonra oturduğunuz koltuklarda işçiler oturur" diyen Atalay, bürokratların kendi pozisyonlarını kalıcı olarak görmemeleri gerektiğini belirtti. Türk-İş Genel Başkanı'nın bu açıklamaları, asgari ücret tartışmalarının önemini ve işçi haklarının korunmasının gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet