Uzmanlar açıkladı: Türkiye'de vatandaş enflasyonun düşeceğine inanmıyor!

Ipsos Araştırma Şirketi tarafından '2023 Eylül Tüketici Güven Endeksi, Dünyanın Endişeleri Araştırmaları'nın sonuçlarını duyuruldu. Açıklanan verilere göre Türkiye, güven endeksi konusunda ise 29 ülkede yapılan araştırmada yüzde 32 ile sondan üç ülke arasında yer aldı.

Yayınlanma:
Uzmanlar açıkladı: Türkiye'de vatandaş enflasyonun düşeceğine inanmıyor!

Ipsos Araştırma Şirketi, '2023 Eylül Tüketici Güven Endeksi, Dünyanın Endişeleri Araştırmaları'nın sonuçlarını duyurdu.

Yalnız Türkiye'yi içine katan "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" araştırmasından elde edilen bulgular açıklanırken sonuçlar da oldukça dikkat çekiciydi.

TÜRKİYE ENFLASYONUN DÜŞMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Açıklanan verilere göre; küresel olarak enflasyona dair endişe seviyesinin artış gösterdiğini ortaya koydu. Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 86 ile ekonomi olurken enflasyonun yükselmeye devam edeceğini düşünenleri oranı ise yüzde 75 oldu.

GÜVEN ENDEKSİ DİP SEVİYEDE

Türkiye, 29 ülkede yapılan araştırmada "güven endeksi" sıralamasında ise sondan üç ülke arasında yer aldı. Güven endeksi Türkiye'de yüzde 32.0, Arjantin'de 33.1 ve Macaristan'de 35.1 olarak kaydedildi.

YÜZDE 78'İ EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİL

Araştırma verilerine göre; Eylül 2023'te ekonomiden "memnun" olanların oranı yüzde 4, "ne iyi ne kötü" bulanların oranı yüzde 15, "kötü" bulanların oranı ise yüzde 78 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet