Vali Şahin açıkladı: Turizmde hedef yeni rekorlar

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2024 yılı ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, turizmde 2024'te yeni rekorlar kırılacağına inandığını belirtti. Toplantıda ayrıca, Antalya genelindeki yatırımların durumu ve gelecek projeler ele alındı.

Yayınlanma:
Vali Şahin açıkladı: Turizmde hedef yeni rekorlar

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2024 yılında turizmde yeni rekorlar kırılacağına olan inancını dile getirdi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yatırımların değerlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin sağlanması konularında önemli açıklamalarda bulunan Vali Şahin, Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu, turizmde geçen yıl elde edilen başarıların 2024'te daha da artacağına inandığını belirtti.

Toplantıda, Antalya genelinde 2023 yılında hayata geçirilen 850 projenin değerlendirildiği ve bunlardan 404'ünün tamamlandığı, 317'sinin ise devam ettiği açıklandı. Vali Şahin, yatırımların devam ettiği alanlarda trafik sorunlarına odaklandıklarını ve bu konuda çözümler üretecek yeni kavşak projelerinin hayata geçirileceğini belirtti.

"TURİZMDE YENİ REKORLAR KAÇINILMAZ"

Vali Şahin, Türkiye'nin dinamik ekonomisi, güçlü ihracat rakamları ve turizmde elde edilen başarıların, 2024 yılında turizmde yeni rekorlar getireceğine işaret etti. Turizmin önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Şahin, turizmdeki bu başarının devam etmesi için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.

Yatırımların değerlendirilmesi çerçevesinde trafik konusuna da değinen Vali Şahin, özellikle Uncalı, Duraliler ve Sanayi kavşaklarının imar problemlerini çözmeyi ve şehir hastanesinin yol açacağı trafik yoğunluğunu düşünerek yeni kavşaklar yapmayı planladıklarını ifade etti.

"BATI ANTALYA'DA MESAFELER KISALACAK"

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan otoyol projeleri hakkında da bilgi veren Vali Şahin, Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyolunun tamamlanmasıyla bölgede 26 kilometrelik bir kısalma sağlanacağını belirtti. Bu sayede, mevcut yolların oluşturduğu trafik güvenliği sorunlarının ortadan kalkacağını ve Antalya'nın batı hattının kaliteli bir ulaşım hizmetine kavuşacağını söyledi.

2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet