Yeni yılda vergilere %72,2 zam! Cem Küçük açıkladı: Doğalgaz faturaları kabaracak

2024'e girmemize aylar kala yeni yılda vergilere ne kadar zam gelir sorusu herkesin kafasında soru işareti olarak dururken Cem Küçük, yeni yılda vergilere yüzde 72,2 zam geleceğini söyledi.

Yayınlanma:
Yeni yılda vergilere %72,2 zam! Cem Küçük açıkladı: Doğalgaz faturaları kabaracak

Cem Küçük, yeni yılda vergilere yüzde 72,2 zam geleceğini söyledi. Gazeteci Cem Küçük, 2024 yılında vergilere yapılacak zammın akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarına yansıyacağını ifade etti.

2024'TE NE KADAR VERGİ ALINACAK?

Vergi artışını izleyicilerine sosyal medya hesabından da duyuran Cem Küçük, fiyat artışlarının vatandaşların cebine de yansıyacağını belirterek, "Yeni yılda vergiler artıyor. Zamlı vergi ilk sırada petrol ve doğalgaz ÖTV'si var... Yani benzin ve motorinin fiyatı daha da artacak. Doğalgaz faturaları kabaracak" dedi.

DEVLETİN 2024 VERGİ GELİRİ NE KADAR OLACAK?

Dünya gazetesinden Naki Bakır da akaryakıt, motorlu taşıt alımları, alkollü içkiler, tütün mamulleri, kolalı gazozlar, dayanıklı tüketim mallarının vergisinin katlanacağını dile getirdi.

Naki Bakır'ın paylaştığı '2024 vergi tablosu'na göre, akaryakıt ürünlerindeki özel tüketim vergisindeki artış yüzde 129'u buluyor. Alkoldeki vergi artışı, yüzde 70'i, tütündeki vergi artışı ise yüzde 71.8'i buluyor.

Naki Bakır'ın paylaştığı tablo ve vergi oranlarındaki artış şöyle:

2024te-ne-kadar-vergi-odeyecegiz.jpeg

2024-vergi-hedefi.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet