Yoksullar Kredi Kartı Tuzağına Düşerken, Market Alışverişi Bile Kartla Yapılıyor

Dar gelirli kesim, artan enflasyon ve yüksek faizler nedeniyle kredi kartlarına daha fazla bağımlı hale geldi. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'e göre, kredi kartı kullanımı yoksul kesimi mutfak alışverişlerinden tutun da diğer günlük harcamalarda esir alıyor. Eylül ayında en fazla kart harcaması marketlerde ve alışveriş merkezlerinde gerçekleşti.

Yayınlanma:
Yoksullar Kredi Kartı Tuzağına Düşerken, Market Alışverişi Bile Kartla Yapılıyor

Yüksek enflasyon ve artan faizler, dar gelirli kesimin kredi kartlarına olan bağımlılığını artırıyor. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, kredi kartı kullanımının yoksul kesimi mutfak alışverişlerinde dahi esir aldığını ifade etti.

Market ve AVM'lerde Büyük Harcamalar

Ateş'e göre, Eylül ayında en fazla kredi kartı harcaması market ve alışveriş merkezlerinde yapıldı. Vatandaşlar toplamda 263 milyon defa 113 milyar liralık kart kullanımı gerçekleştirdi. Yemek harcamaları içinse 106 milyon kez 32 milyar lira ve çeşitli gıda alımları için 88 milyon kez 45 milyar lira kredi kartı kullanıldı.

Düşük Limitli Kartlar ve Borç Korkusu

Ateş, düşük limitli kartların kullanım oranının arttığına dikkat çekerek, bu kartların en düşük limitinin 25 bin TL ve altında olduğunu belirtti. En yoksul kesimin bu kartları kullanırken, asgari ücretli bir bireyin bu limitlerle sıkıntı yaşadığını ifade etti. Borçlarını ödeyememe durumu, bu kesimde büyük bir korkuya yol açıyor. Borçlanarak dahi harcama yapmak giderek zorlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet