Alanya’da Hijyen Denetimlerinde Yeni Dönem: 2 Bin İşletme İncelenecek

Alanya’da hijyen standartlarını artırmak için başlatılan denetim programı kapsamında, 2 bin 165 işletmenin günlük olarak kontrol edileceği açıklandı. Ayrıca, pazar yerlerindeki rant önlemleri ve üretici denetimleri hakkında önemli düzenlemeler yapıldı. Başkan Özçelik, gelecekteki projelerin zamanla meyve vereceğini belirtti.

Yayınlanma:
Alanya’da Hijyen Denetimlerinde Yeni Dönem: 2 Bin İşletme İncelenecek

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ilçede hijyen standartlarının artırılması amacıyla kapsamlı bir denetim sürecinin başladığını duyurdu. Başkan Özçelik, günlük olarak planlanacak denetimlerin 2 ayrı ekip tarafından gerçekleştirileceğini ve her işletmenin ayda en az bir kez kontrol edileceğini belirtti.

Alanya'da Hijyen Kontrolleri

Alanya’da hijyen denetimleri için belirlenen 2 bin 165 noktanın olduğunu açıklayan Başkan Özçelik, bu işletmelerin günlük olarak planlanacağını ve 2 ayrı ekibin bu noktaları denetleyeceğini ifade etti. Özçelik, “Hedefimiz, gerekirse 3 ekip oluşturarak bu işletmelere ayda en az bir kez hijyen kontrolü yapmaktır” dedi.

Cuma Pazarı Düzenlemeleri

Cuma Pazarı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özçelik, pazarcıların yerlerinin yeniden düzenleneceğini ve toplamda 254 üreticiye yer verileceğini duyurdu. Özçelik, “254 pazarcı ve 254 üreticiye yer açacağız. Geçmişten gelen hakları koruyarak, üreticilerin yerlerini belirledik” şeklinde konuştu. Özçelik, kuraya katılan 264 kişiden 202'sinin sürekli olarak pazarda yer açtığını ve bu kişilere öncelik tanındığını belirtti.

Pazar Yerlerinde Rant Önlemleri

Pazar yerlerindeki rant ve kira devri ile ilgili açıklamalar da yapan Özçelik, “2 Ekim’den itibaren pazar yerlerinin kiralanması ve devir işlemlerine izin vermeyeceğiz. Sadece yaşlılık, hastalık ve vefat gibi durumlarda devir işlemlerine müsaade edeceğiz” dedi. Özçelik, pazar yerlerinin birkaç kişi tarafından toplanarak rant amacıyla kullanılmasının önüne geçileceğini vurguladı.

Üretici Denetimleri ve Şikayetler

Üretici esnafı ile ilgili denetimlerin başlayacağını belirten Özçelik, “3-4 hafta içinde hem pazarcıların hem de üreticilerin ortak şikayetlerini sonlandıracağız. Ziraat Odası ile işbirliği yaparak, üretici belgeleri olmayanların yerlerini iptal edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gelecek Planları ve Hizmetler

Başkan Özçelik, Alanya'ya yönelik hizmetlerin yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, “5 yıllık görev süremizde Alanya’ya en iyi hizmeti sunacağız. Sosyal medyada hızlı sonuç beklentisi var, ancak büyük projelerin meyve vermesi zaman alabilir” dedi. Özçelik, yapılan çalışmaların zaman içinde sonuçlarını göstereceğini ve Alanya’nın gelişimi için sabırlı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet