Alanyalı Hacıince Et AŞ., 74 Yılın Ardından İflas Etti

Türkiye'nin entegre kırmızı et sektörünün köklü markalarından olan ve 1950 yılında kurulan Hacıince Et AŞ., 74 yıllık geçmişinde iflas kararı aldı. Beyşehir'de bulunan 1000 dönüm arazi üzerindeki 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğiyle bilinen firma, yaz aylarında konkordato talebinde bulunmuştu.

Yayınlanma:
Alanyalı Hacıince Et AŞ., 74 Yılın Ardından İflas Etti

Türkiye'nin kırmızı et sektöründeki köklü markalarından biri olan Hacıince Et AŞ., 74 yıllık geçmişinin ardından iflas kararı aldı. 1950 yılında kurulan ve Beyşehir'de 1000 dönüm arazi üzerindeki 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğiyle bilinen firma, yaz aylarında konkordato talebinde bulunarak mali sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı.

Firmanın entegre tesis yatırımının ardından yaşadığı mali sıkıntılar, Konya'da devreye alınan yeni tesisten kaynaklanıyor. Bu yeni tesisten sonra bir fast food zinciri ile olan anlaşmanın sona ermesi, Hacıince Et'in zorlu bir süreçle karşılaşmasına neden oldu. Mahkeme, 2 Haziran itibarıyla şirketin ve sahiplerinin korunması için tedbir kararı almış olup, bu karar 3 ay boyunca geçerli olacak. Şirketin iflasıyla ilgili süreç devam ederken, sektördeki bu önemli gelişmeler yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet