Bodrum ve Serik'te Evler Su Altında

Muğla'nın Bodrum ve Antalya'nın Serik ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yollar su altında kaldı, evler ve iş yerleri zarar gördü, vatandaşlar ve hayvanlar mahsur kaldı.

Yayınlanma:
Bodrum ve Serik'te Evler Su Altında

Muğla'nın Bodrum ve Antalya'nın Serik ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışlar, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Bodrum'da Bitez Mahallesi'nde bir dere taştı ve bazı evlerin bahçeleri suyla dolarken, bir evin kapısı kırıldı. Evdeki dört kişi ve bir kedi mahsur kaldı.

Bodrum'da Mahsur Kalan Vatandaşların Kurtarılması

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, mahsur kalan vatandaşları ve kediyi kurtardı. Ayrıca kuvvetli sağanak nedeniyle Bodrum'da kara yolu ve bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Gümbet Mahallesi'nde ise bir ağaç ve aydınlatma direği devrildi.

8279191.jpeg

Serik'te Su Baskınları ve Mağduriyetler

Serik ilçesinde de durum farklı değildi. Caddeler ve sokaklar suyla doldu, Merkez Mahallesi Dumlupınar Caddesi'ndeki bir okulun önünde rögarlar taştı ve öğrenciler okula girmekte zorlandı. Bazı araçlar su birikintisinde mahsur kaldı. Yalçın Bodur adlı bir vatandaş, evine giren sel suları nedeniyle mağdur oldu ve zarar gördü. Belediye ekipleri, bölgede su tahliye çalışmalarına başladı. Bu olaylar, iklim değişikliğinin etkilerini ve altyapı sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi.

8277928.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet