Çorum - Ankara Arası 1,5 Saatte Hızlı Tren Geliyor!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Çorum'un ulaşımını iyileştirecek büyük projeleri açıkladı. Kırkdilim Tünelleri'nin tamamlanmasıyla 2024'te İstanbul'a daha kısa yollardan bağlanacak olan Çorum, aynı zamanda hızlı trenle Ankara'ya ulaşım imkanına kavuşacak. Uraloğlu'nun duyurusuna göre, Çorum'un demir yolu talebine yanıt olarak başlatılan Yüksek Hızlı Tren Projesi, kenti diğer büyük şehirlerle bağlantıya geçirecek.

Yayınlanma:
Çorum - Ankara Arası 1,5 Saatte Hızlı Tren Geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Çorum'un ulaşımını köklü bir şekilde değiştirecek yeni projeleri duyurdu. Bakan Uraloğlu, kentin ihtiyaçlarına yönelik büyük ölçekli çalışmaların altını çizerken, Çorum'un en önemli projelerinden birinin Kırkdilim Tünelleri olduğunu vurguladı. Bu tünellerin tamamlanmasıyla birlikte 2024 yılında Çorum'un İstanbul'a en kestirme bölünmüş yollarla bağlanacağını belirtti.

istanbul-ankara-arasi-kac-saat1.webp

Özellikle Çorum'un demir yolu talebine karşılık verdiklerini açıklayan Uraloğlu, Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin çalışmalarına başlandığını ve ilk etabının ihale sürecine girdiğini aktardı. Bu projenin tamamlanmasıyla Çorum'dan Ankara'ya hızlı trenle doğrudan ulaşımın sağlanacağını, ayrıca İstanbul, Konya, Karaman, Sivas gibi şehirlere bağlantı imkanı sunacaklarını belirtti.

Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Çorum'un ulaşım altyapısını büyük ölçüde güçlendirecek bu projeler, kentin entegrasyonunu artıracak ve büyük şehirlere erişimi kolaylaştıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet