Feyza Altun, Dilan ve Engin Polat'ın Para Teklifini Açıkladı

Türkiye'nin gündemini meşgul eden kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmalarında adı geçen Feyza Altun, Dilan ve Engin Polat çiftinin kendisine para teklif ettiğini açıkladı. Bu teklifin ayrıntıları ve soruşturmanın genel durumu hakkında detaylar verildi.

Yayınlanma:
Feyza Altun, Dilan ve Engin Polat'ın Para Teklifini Açıkladı

Fenomenlerin kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmalarıyla ilgili gündeme gelen Feyza Altun, konuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Halk Tv'de yayınlanan Halk Meydanı programına konuk olan Altun, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kendisine para teklif ederek olayın üstünün kapatılmasını istediklerini ifade etti. Altun'a göre, Polat çifti, "Oluru nedir?" diye sorarak, "Kocasının fabrikaları olmadığını söylesin. Ben de konuyu kapatayım" dedi. Altun'un bu teklifi kabul etmediği ve olayı kamuoyuna açıkladığı belirtildi.

Dilan ve Engin Polat'ın Gözaltına Alınması

1 Kasım'da İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat da dahil 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, MASAK'ın hazırladığı ön inceleme raporunda, Polat çiftinin dahil olduğu şüphelilerin, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura keserek 200 milyon lira para transferi yaptığı belirlenmişti. Ayrıca, Polat çiftine ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkı verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın şüphelilerin kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Soruşturma sürecinde ekipler, paraya bloke koyarak 4 şüpheliyi gözaltına almış ve genişletilen soruşturma neticesinde 3 zanlı daha yakalanmıştı. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti. Bu gelişmeler, Türkiye'de geniş yankı uyandıran kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmalarının önemli bir aşamasını oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet