Gazze'den Tahliye Edilen Türk ve Kıbrıslı Vatandaşlar İstanbul'a Ulaştı

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'den tahliye edilen 87 Türkiye ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı, Mısır üzerinden İstanbul'a döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul Havalimanı'na ulaşan vatandaşlar, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve AFAD yetkilileri tarafından karşılandı. Havalimanında yapılan ikramların ardından bir kısmı otobüslerle ayrılırken, Kuzey Kıbrıs vatandaşları ve diğerleri belirlenen otellere yerleştirildi.

Yayınlanma:
Gazze'den Tahliye Edilen Türk ve Kıbrıslı Vatandaşlar İstanbul'a Ulaştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu etkilenen 87 Türkiye ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı, Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçerek İstanbul'a ulaştı. Türk Hava Yolları'nın seferiyle Kahire Havalimanı'ndan kalkan uçak, İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Havalimanında, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve AFAD yetkilileri tarafından karşılanan vatandaşlara, yaşadıkları sürece destek olmak adına çay ve kurabiye ikramında bulunuldu.

Pasaport kontrollerinin ardından bir kısmı belirlenen otobüslerle havalimanından ayrılırken, Kuzey Kıbrıs vatandaşları ve diğerleri ise AFAD tarafından belirlenen otellere yerleştirildi. Tahliye süreci sırasında yaşadıkları duyguları paylaşan vatandaşlar, karışık duygular içinde olduklarını dile getirdi.

Özgül Smery, yaşadıkları sürecin yorgunluğunu vurgulayarak, "Ülkeme geldiğim için seviniyorum ama bu buruk bir sevinç tabii, arkamda bıraktıklarım için" dedi. Ayrıca, torunlarını ve gelinini geride bırakmak zorunda kaldığını belirterek duygusal anlar yaşadığını ifade etti. Sümeyra Yıldız ise, ülkelerine dönmelerinin bir rahatlama olduğunu ancak Filistin'in özgürlüğüne kavuşana kadar tam anlamıyla huzurlu olamayacaklarını söyledi ve mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Gazze'den tahliye edilen vatandaşların duygusal anları, umutları ve içinde bulundukları duruma ilişkin yorumları, İstanbul'a ulaşmalarıyla birlikte Türkiye'de ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet