Hizbullah ve İsrail Ordusu Karşılıklı Saldırıyor

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e ait üç askeri noktaya saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail ordusu da Lübnan'ın sınır bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. 8 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda çok sayıda kayıp var.

Yayınlanma:
Hizbullah ve İsrail Ordusu Karşılıklı Saldırıyor

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e yönelik üç askeri noktaya saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, sınır hattında yer alan İsrail'in Ramim, Merc ve Baruk askeri noktalarının hedef alındığı ifade edildi.

İsrail'in Karşılık Saldırıları

Lübnan'ın resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun Lübnan'ın sınır bölgesindeki Kunin beldesindeki bazı noktalara yoğun hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Bu saldırılarda, bir enstitüde eğitim gören öğrenciler cam parçalarının isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

Çatışmaların Bilançosu

8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar sırasında, 90 Hizbullah mensubu, 1 Lübnan askeri ve 6 İsrail askeri yaşamını yitirdi. Ayrıca, çatışmalar Lübnan'da 23 sivilin, İsrail'de ise 4 sivilin ölümüne neden oldu. Bu çatışmalar, bölgedeki gerginliğin artmasına yol açtı ve iki ülke arasındaki siyasi durumu daha da karmaşık hale getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet