Hrant Dink Cinayeti: Ogün Samast'a Terör Örgütü Adına Suç İddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni iddianamede, Hrant Dink'in katili Ogün Samast için 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Ancak, Hrant Dink'in cinayetinde rol aldığı iddiasıyla Samast'a dair zamanaşımı ve suçlamalar arasındaki hukuki süreç devam ediyor.

Yayınlanma:
Hrant Dink Cinayeti: Ogün Samast'a Terör Örgütü Adına Suç İddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı yeni iddianamede, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'a yönelik 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ancak, iddianamedeki bu suçlamaların yanı sıra zamanaşımı tartışması da gündemde.

Samast hakkındaki iddianamede, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasına yönelik somut delillerin elde edilemediği belirtilmişti. Hrant Dink cinayeti sırasında ve sonrasında Samast'ın örgüt üyeleriyle bağlantılı olduğuna dair deliller bulunduğu ifade edilmişti.

Ancak, Samast'ın cinayet anında 18 yaşından küçük olması nedeniyle hüküm giyme süresinin zamanaşımı ile sınırlandığı tartışılıyor. Dink Ailesi avukatları, suç işlendiği sırada Samast'ın yaşı nedeniyle bu sürenin 3'te 2'sinin uygulanması gerektiğini, bu durumda zamanaşımının 19 Ocak 2022'de dolduğunu savunuyor.

OGÜN SAMAST'IN CİNAYET SÜRESİ VE ZAMANAŞIMI TARTIŞMASI

Samast, cinayet nedeniyle toplamda 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı ve infaz yasası gereği bu cezanın 3/2'sini yatacaktı. Ancak, cezaevindeki bir olay nedeniyle ek ceza almış ve bu ek ceza tamamlanmadan tahliye edilmişti. Örgüt üyeliği suçlamasıyla ilgili de Yargıtay'da bekleyen bir dosya bulunuyor ve Samast bu suçlamadan ek bir ceza almadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet