İTÜ'de Hızlı İdari Yükselişler ve Tartışmalar

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde atama tartışmaları ve yükselme süreçleriyle ilgili son gelişmeler dikkat çekiyor. Rektörlük döneminde birçok kişinin kademe atlaması ve atama süreçleri eleştirilere neden oluyor. Öne çıkan isimlerden biri olan Yusuf Ziya Öztürk'ün kariyeri ve hızlı yükselişi, üniversite içinde dikkat çeken bir konu haline gelmiş durumda.

Yayınlanma:
İTÜ'de Hızlı İdari Yükselişler ve Tartışmalar

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin rektörlüğüne getirilen İsmail Koyuncu döneminde atamalar ve adrese teslim kadrolarla birlikte hızlı yükselişler göze çarpıyor. Son olarak Spor, Kültür ve Sağlık daire başkanlığına getirilen Yusuf Ziya Öztürk de bu atamaların arasında.

Öztürk, 2012'de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak kariyerine başladı. İTÜ'de 2021'de memur olarak işe giren Öztürk, rektör danışmanlığından başlayarak Kültür Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü, havacılık enstitüsünün sekreterliği, Mimarlık Fakültesi sekreterliği ve Spor, Kültür ve Sağlık daire başkanlığına kadar hızla yükseldi.

HIZLI YÜKSELİŞ TARTIŞMASI: ATAMALAR VE İDARİ KARİYER

Ancak atamaları tartışma yaratıyor; çünkü şube müdürlüğü için gerekli şartları sağlamadan bu göreve getirildiği iddia ediliyor. Öztürk'ün bazı kadrolara atanmasına rağmen fiziki olarak bu birimlere gitmediği, sadece imzaları attığı ifade ediliyor.

Öztürk ayrıca AKP'ye yakın Eğitim Bir Sen üyesi olmasıyla da biliniyor. Bu hızlı yükselişler, üniversite bünyesinde atama ve terfi süreçleri üzerine tartışmaları beraberinde getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet