İYİ Parti İstifalarla Sarsılıyor: Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik İstifa Etti

İYİ Parti'ye yönelik eleştiriler artarak devam ediyor. Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, parti yönetimine yönelik eleştirilerle istifasını açıkladı. Çelik, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaşıp ikili ilişkilere dayalı bir yönetim anlayışı benimsediğini ifade etti. Ayrıca yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde yaşanan iddiaları da dile getirdi.

Yayınlanma:
İYİ Parti İstifalarla Sarsılıyor: Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik İstifa Etti

İYİ Parti, üst üste gelen istifalarla sarsılmaya devam ediyor. Partinin Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. Çelik, parti yönetimini eleştirerek, kuruluş ilkelerinden uzaklaşıldığını ve parti içi demokrasinin tıkanarak eleştirilere kapalı bir yapı oluşturulduğunu savundu.

Çağdaş Çelik'in istifası, partinin Türkiye genelinde ve yerel seçimlerde izlediği politikaları da eleştiren bir açıklamayla geldi. Çelik, aday belirleme süreçlerinde matematiksel ve sosyal verilere dayanmayan kararların alındığını ve parti yönetiminin sadece belirli şehirleri dikkate aldığını iddia etti.

Özellikle Eskişehir'de yaşanan aday belirleme sürecini örnek gösteren Çelik, bu kararların bilimsel verilere dayanmaktan uzak olduğunu dile getirdi. Aday belirleme süreçlerinin, parti içi demokrasiyi gölgeleyerek ikili ilişkilere dayandığını öne sürdü.

Çağdaş Çelik, İYİ Parti'nin iktidar hedefinden uzaklaştığını, aday belirleme süreçlerinin ise sadakat ve ikili ilişkilere göre yürütüldüğünü ifade etti. Partinin, siyasi bir oluşum olmaktan uzaklaştığını, yönetimin ikili ilişkilere dayalı bir yapı haline geldiğini söyledi. Ayrıca eleştirilerinin dikkate alınmadığını ve aleyhinde kullanılmak için manipüle edildiğini belirtti.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA RÜZGÂRI

İYİ Parti'de son günlerde üst üste istifalar yaşandı.

İlk olarak İYİ Parti'nin AKP’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partiden istifa etti. Hatipoğlu, istifasının ardından AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'na rozetini AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

İYİ Parti'de daha sonra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de istifa etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet