Milletvekili Ramanlı: Kadına Şiddetin Sebepleri Alkol ve Fuhuş

HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddeti tartışırken, alkol, fuhuş ve madde bağımlılığını ana sebepler olarak gösterdi. Ramanlı, toplum ve devletin bu sebepleri görmezden geldiğini eleştirdi.

Yayınlanma:
Milletvekili Ramanlı: Kadına Şiddetin Sebepleri Alkol ve Fuhuş

HÜDAPAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddetin sebepleri hakkında konuştu. Ramanlı, bir gazetecinin bu konudaki sorusuna verdiği yanıtta, toplumun ve devletin kadına yönelik şiddetin sebeplerini görmezden geldiğini belirtti. Ramanlı, "Kadına yönelik şiddetin sebepleri alkol, fuhuş ve madde bağımlılığıdır. Bunun üzerine gidilmesine yönelik bir irade bugüne kadar oluşmadı" ifadelerini kullandı.

Ramanlı'nın Şiddet Değerlendirmesi

Ramanlı sözlerini, kadına yönelik şiddetin sadece erkek egemen anlayıştan kaynaklanmadığını, Avrupa'da da devam eden şiddet olaylarına dikkat çekerek sürdürdü. Avrupa'da sosyal hayatı düzenleyen baskın bir din olmadığını ve kadına yönelik şiddetin, alkol egemen ve 'fuhuşerkil' toplumda devam ettiğini vurguladı. Ramanlı, bu tür kötü alışkanlıklarla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddetin sona ermeyeceğini belirtti. Bu açıklamalar, kadına yönelik şiddetin sebepleri üzerine yapılan tartışmalara farklı bir perspektif getirdi.

Ramanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına yönelik şiddete erkek egemen anlayışın sebep olduğu iddia edilse de bu anlayışa sahip olmayan Avrupa'da da kadına yönelik şiddet devam ediyor. Orada sosyal hayatı düzenleyen baskın bir din de yok. Kadına yönelik şiddetin sebebi, alkol egemen, 'fuhuşerkil' toplumdur. Bu tür kötü alışkanlıklarla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddetin durdurulması mümkün değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet