Rusya, Ukrayna'ya Karşı Kinjal Aerobalistik Füzeleriyle Saldırı Gerçekleştirdi

Gece saatlerinde yaşanan olayda, Ukrayna topraklarına yönelik Rus saldırısı büyük bir çatışma ve gerilim dalgasını tetikledi. Ukrayna, Rusya'nın gece saatlerinde ülke topraklarına düzenlediği Kinjal aerobalistik füzeleriyle gerçekleşen saldırı sonucunda ciddi kayıplar yaşadı. Saldırılarda, 2 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralandı.

Yayınlanma:
Rusya, Ukrayna'ya Karşı Kinjal Aerobalistik Füzeleriyle Saldırı Gerçekleştirdi

Hava Hedeflerine Yönelik Geniş Kapsamlı Saldırı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'nın füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırılarda, 59 hava hedefinin tespit edildiğini açıkladı. Saldırıda kullanılan araçlar arasında İHA'lar, füzeler, Kinjal aerobalistik füzeler, seyir füzeleri, İskender-M balistik füzeler ve güdümlü füzeler bulunuyordu.

Altyapı, sivil sanayi ve askeri tesislerin hedef alındığı saldırıda, özellikle Harkiv, Dnipropetrovsk, Zaporijya ve Hmelnitski bölgeleri etkilendi. Ukrayna ordusu, saldırı sonucunda 8 "Şahed" İHA ve 18 Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzesini imha etti. Şans eseri vurulamayan bazı Rus füzeleri ise hedeflerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan Açıklama

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Oleksiy Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinde ülkedeki bazı şehir ve bölgelere füzelerle saldırdığını duyurdu. Bu saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 33 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaşanan bu olay, bölgesel güvenlik dengesini sarsarken uluslararası toplumu endişeye sevk etti. Olayın gelişmeleri yakından takip edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet